Het Japanse Geheim augustus 18, 2017 – Posted in: Gaba Thee – Tags: , , , , , , , ,

Heb je al van GABA gehoord?
Het menselijke aminozuur dat functioneert als een natuurlijk kalmeringsmiddel? GABA-supplementen zijn overal in gezondheidswinkels te koop, en de vraag naar GABA-producten wordt steeds groter.

Er is maar weinig aandacht voor GABA thee, een hele natuurlijke bron van GABA.
GABA-thee is meer dan 20 jaar geleden door Japanse wetenschappers ontdekt. Door de thee in een stikstofvrije omgeving te laten oxideren.

Sindsdien is GABA-thee een standaard onderdeel geworden van het Japanse dieet. De Japanners zijn van mening dat GABA-thee rustgevende eigenschappen en andere gezondheidsvoordelen heeft.

In tegenstelling tot die andere Japanse gift voor gezondheid – groene thee – is GABA-thee echter nog niet zo bekend in de westerse wereld. Dit is raadselachtig voor Chen Yi Ting, de eigenaar van een grote GABA thee productiefaciliteit in Taiwan.

GABA-thee heeft meer gezondheidsvoordelen dan groene thee, zegt Chen, en is ook lekkerder. Met alle rechten zou het meer populariteit moeten hebben dan groene thee.”

Er is een gebrek aan bewustzijn over GABA-thee in westerse landen. Hoewel GABA-thee al meer dan 20 jaar een onderdeel van het Japanse dieet is, hebben de meeste mensen in de Verenigde Staten er nooit van gehoord.

Dat is jammer, want GABA-thee kan gunstig zijn bij het bestrijden van de no. 1 ziekte van de Amerikaanse levensstijl – een hoge bloeddruk.

Talrijke wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat GABA gebruikt kan worden om hoge bloeddruk te verlagen. Door de remmende werking veroorzaakt het dat de spieren die de bloedvaten voeden, ontspannen, waardoor de bloedstroom kan toenemen.

Dezelfde remmende functie wordt ook geacht een rol te spelen bij angstreductie en stressvermindering. GABA wordt steeds meer voorgeschreven als een natuurlijk alternatief voor farmaceutische tranquilizers. Er wordt gerapporteerd dat er geen bijwerkingen zijn, en niet-verslavend is.