Wat is Gaba Thee juli 27, 2017 – Posted in: Gaba Thee – Tags: , , , , , , , ,

GABA is een afkorting voor Gamma-aminoboterzuur. Het functioneert als een remmende neurotransmitter in de hersenen, welke direct van invloed is op de persoonlijkheid en het vermogen om stress te beheren.

 

GABA is dus een belangrijke bewaarder van rust, verdere voordelen zijn:

– Verlaagt stress en spanning

– Werkt positief op het verlagen van hoge bloeddruk

– Stimuleerd ons geheugen

– Werkt positief op de stofwisseling

– Bevorderd de slaap

 

GABA-thee is thee die een speciale zuurstofvrije fermentatie heeft ondergaan, waardoor de GABA in theeblaadjes is opgehaald.

Deze technologie is ontdekt in Japan door Dr. Tsushida. Hij is begonnen met het ontwikkelen van GABA-rijke thee in 1984 en produceerde met succes een nieuwe soort thee waarin bijna alle glutaminezuur is omgezet in GABA zonder de inhoud van catechine of cafeïne te veranderen.